A programozó is ember

Mert a programozók élete nemcsak játék és mese...

Tartsd közel

A túszabályzottság gyönyörködtet - BKV

2010.04.04. 19:29 :: pifta

Nemrég jöttem rá, hogy mivel már teljesárú bérlettel járok, be kellene szerezzek egy bérletigazolványt.

Mikor először kezébe veszi a bérletet az ember, akkor megláthatja a már diákként is soha ki nem töltött rubrikát az igazolvány számának. Na igen ám, de ezen a bérletigazolvány száma szöveg szerepel... Jó polgár lévén tovabbra is kitöltetlenül hagytam a mezőt. Hiszen majd szól az ellenőr ha baja van, addig meg nem érdekel.

Aztán csak szöget ütött a fejembe a gondolat, és utanaolvastam kicsit mi is az a bérletigazolvány és mire való. Siralmas.

Szólj hozzá!

A csodainterfész

2009.12.18. 19:02 :: pifta

Objektumorientált programozó szeret interfészre programozni, ez tény. De azért nem akármilyenre.

Java-ban ráadásul az interfészek mögé rejtett implementációkat nem kell azonnal betöltenie a vmnek - csak bizonyos feltételek teljesülése esetén - elsőre általában bőven elegendő az interfész, ezért ezzel például egy program elindulását is gyorsíthatjuk, mindamellett, hogy kényelmessé teszi az életünket, és általánosabb dolgok mentén kell eligazodnunk a kódban.

1 komment

Címkék: java php hülyeség oop varázslat

Hawaii-i PHP

2009.11.01. 03:23 :: pifta

Remélem jól írtam le a címben...:) Franc abba a sok i betűbe.

Mindenesetre a mostani történet igen régen esett meg, ennek ellenére jól mutatja azt, hogy a programozó néha a biztonság és a gyorsaság érdekében olyan dolgokat tesz, amik nemhogy nem biztonságosak, de hál istennek még értelmük sincs.

Szólj hozzá!

Címkék: php hülyeség

OEP és az informatika

2009.10.18. 18:39 :: pifta

Az egy dolog, hogy az OEP rendszerei közt van jópár olyan ami megérne egy misét, de a minap a következő érdekes problémába futottam bele: Kell nekem egy EHIC kártya. Ez arra jó, hogy, ha az Unión belül szorulok egészségügyi ellátásra, akkor ezzel igazolom a jogosultságom, gyakorlatilag egy Uniós TAJ kártya.

Szólj hozzá!

Címkék: hülyeség hivatal

Bevezető

2009.10.18. 17:57 :: pifta

Mélyen tisztelt publikum!

Itt ezen a blogon csak informatikáról lesz szó, az élet minden területén együtt élünk az informatikával, tehát előkerülhetnek olyan témák is amik csak informatikai kötődésűek, de minden esetben a szakma felől megközelítve bizonyos vonatkozásait az életnek.

Lesznek érdekes elbaszások, érdekes technológiák, helyesírási hibák, tanulmányok felfedezések meg mágiák. Lesznek, de főleg mellékvonalon informatikához köthető társadalmi probémák, még akár politikai vonatkozások is, és persze a hivatalok, és a végek működési problémái, esetleg csodái.

Az informatika területe ma már túlzottan nagy, szóval remélhetőleg idővel társszerzők is lesznek. Az egyetlen fontos dolog, hogy ez a blog csak szabadidős program, tehát nem lesz rendszeres post, nem lesz kivánságműsor, arról és úgy írok, esetleg később írunk ami nekünk jól esik, és akkor amikor jólesik. Már most jelzem, hogy a leendő társszerzőket mindenképpen én választom ki, tehát demokrácia az biztosan nem lesz... amúgyse hiszek benne:)

Moderálás elképzelhető, de csak abban az esetben ha vallásháborúk vagy politika keveredik a társalgásba, és az eldurvul. Ebben az esetben is a kommentelőt fogom kitiltani egy-két órára, vagy maximum egy-két napra, indoklással.

Mindenkinek kellemes perceket, és érdekes információkhoz jutást kivánva, biztatok rá mindenkit, hogy ha van témája, sztorija amit idevalónak gondol küldje át. Ha minden stimmel vele részemről is, akkor kiteszem, vagy ha nem, akkor jelzem, hogy mi bajom.

Írni a developers.blog.hu@gmail.com-ra írhattok.

Szólj hozzá!